Haber

Ağrı’da köy yolları asfalt çalışmalarıyla rahat hale getirildi

Ağrı İl Özel İdaresi, sorumluluk alanındaki 3 bin 285 kilometrelik yol ağının 1 bin 156 kilometresinin sıcak asfaltla kaplandığını belirterek, kırsaldaki vatandaşların daha rahat etmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, 2022 yılında il genelinde köylerde toplam 38.60 kilometre yolun asfaltlandığı belirtildi.

Hizmet kapsamındaki toplam 3 bin 285 kilometrelik yol ağının 1 bin 156 kilometresinin sıcak asfaltla kaplandığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Köy yollarının fiziki şartlarını iyileştiren idaremiz tarafından yapılan asfalttan halkın yüzde 68’i doğrudan ve dolaylı olarak faydalanıyor. Sıcak asfalt çalışmasının yanı sıra çeşitli köylerde kullanılmak üzere 80 bin metrekare kilitli parke taşı döşeniyor. 721 kilometre stabilize yol kaplama ve güçlendirme, 4.566 “913 kilometre yeni kara yolu çalışması gerçekleştirdik. Yönetimimiz ayrıca Ağrı merkez ve ilçelere bağlı köylerde ihtiyaç duyulan noktalara 681 adet beton burgu döşeme döşeyerek 71 menfez çalışmasını da tamamladı.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, yoğun bir iş sezonunu geride bıraktıklarını belirtti.

Kırsalda altyapı çalışmalarıyla bugüne kadar yüzlerce köye hizmet verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydeden Tenekeci, şunları kaydetti:

“İl Özel İdaresi olarak sadece alt yapı işleriyle değil, üst yapı işleriyle de gereğini yapıyoruz. İl Özel İdaremizin hizmet çeşitliliği her alanda devam ediyor. Özel İdaremiz Ağrı’ya değer katan her yatırıma katkı sağlıyor. Kaymakam Dr. Osman’a tüm liderliği ve desteği için, Varol’a ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu