Haber

Aydın’da Oturma İzni Alan Yabancıların Sayısı Azaldı

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan ve demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen Aydın’da oturma izni alan yabancıların sayısı toplam 10 bin 206 yaşarken, son bir yılda oturma izni alan yabancı sayısında yüzde 9 oranında azalma yaşandı.

Ünlü tarihçi Herodot’un “gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” olarak tanımladığı ve birçok insanın Ege’ye taşınma hayali olan Aydın, yabancı uyruklu vatandaşların da tercihleri ​​arasında yer alıyor. Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün geçici koruma sağlanan yabancılar ile sistematik olmayan ve sistematik göçmenler hakkında verdiği bilgiler çerçevesinde Aydın’da 118 farklı ülkeden yabancı uyruklu vatandaşlar ikamet ediyor.

31 Aralık 2022 verilerine göre 11 bin 234 olan ikamet iznine sahip yabancı sayısı 11 Ocak 2024 verilerine göre 10 bin 206 oldu. Aydın’da yaklaşık 1 yılda oturma izni alan toplam 1.028 yabancı uyruklu vatandaş oturma izni aldı. Öte yandan verilere baktığımızda 11 Ocak 2024 verilerine göre Türkiye’de toplam 1 milyon 108 bin 911 oturma iznine sahip yabancı uyruklu vatandaş yaşıyor.

Aydın’da ikamet eden yabancıların ilçelere göre dağılımına bakıldığında en fazla yabancı uyruklu vatandaşın Kuşadası’nda yaşadığı öğrenilirken, yabancıların uyruklarına göre dağılımına bakıldığında ise en fazla yabancı uyruklu vatandaşın Kuşadası’nda yaşadığı öğrenildi. İlde en fazla yabancı uyruklu vatandaş yaşamaktadır. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu