Ekonomi

Bakan Varank, Togg’u Mirziyoyev’e teslim etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Togg aracını teslim etmek için Taşkent’te bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar’ı kabul etti.

İkili işbirliğinin mevcut durumundan ve karşılıklı diyaloğun gelişmesinden duyduğu özel memnuniyeti dile getiren Mirziyoyev, iki ülke arasındaki ticaret hacminin istikrarlı bir şekilde arttığını, öncelikli branşlarda bir dizi büyük yatırım projesini ortaklaşa hayata geçirdiğini ve düzenli hava seferlerini vurguladı. ülkeler arasında artmıştır.

Görüşmede, otomotiv branşı da dahil olmak üzere ortak projeler ve endüstriyel iş birliğinin geliştirilmesi, Yüksek Düzeyli Stratejik Katılım Konseyi’nin bir sonraki toplantısına hazırlık, ortak projeler ve uzun vadeli bir ortak sanayi programının kabulü gözden geçirildi. .

Mirziyoyev, Togg’un direksiyonuna geçti ve bir şehir varyantı kaydetti

Görüşmenin ardından Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Togg’un teslim töreni gerçekleştirildi.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamilhan Süleyman Yazıcı, Bekir Cem Köksal, Murat Yalçıntaş ve Serkan Öztürk ile Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar katıldı.

TX10 akıllı cihazının anahtarını Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Lideri Özbekistan Devlet Başkanı Mirziyoyev’e teslim eden Varank, “Bu araba Bursa’da üretiliyor. Bursa’nın en meşhur tatlısı kestane şekeridir. Bursa’dan hediye olarak sizlere sunuyoruz. sakinler.” söz konusu.

Mirziyoyev, söz konusu ikram için teşekkürlerini de dile getirerek, elektrikli otomobil üretimi alanında elde edilen büyük başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk halkını tebrik etti.

Mirziyoyev, “Bu hediyenin anlamını biliyorum. Türk devletlerinin dünyadaki başarısı olarak kayıtlara geçecek. Türkiye’nin neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Ata vatanınızın kapıları size her zaman açıktır.” söz konusu.

Hisarcıklıoğlu, Mirziyoyev’e Devrim Arabası ve Togg’dan oluşan bir çalışma hediye etti. Mirziyoyev’e çalışma hakkında bilgi veren Varank, “Bitmemiş o hikayeyi yenisiyle ve son teknolojiyle tamamladık” dedi. sözünü kullandı.

Törenin ardından direksiyona geçen Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Bakan Varank ve Hisarcıklıoğlu’nu da yanına alarak Taşkent sokaklarına kustu.

Bakan Varank’ın ikili görüşmede Mirziyoyev’in üzerinde Togg’un üretildiği Bursa’nın plaka numarası olan 16 numarasının yazılı olduğu Bursaspor formasını Mirziyoyev’e hediye ettiği öğrenildi.

“Türkiye’nin otomobili teknolojisiyle tüm dünyada ses getirecek”

Teslim töreninin ardından basına açıklamalarda bulunan Varank, Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan Türkiye’nin otomobilini Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e teslim ettiklerini belirterek, “Tabii ki Türkiye’nin otomobil projesi Türkiye’de büyük bir heyecan ve coşku. Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızın gözünde hem Türk dünyasında hem de yurt dışında büyük bir heyecan ve merak uyandırdı.” söz konusu.

Türk Devletleri Teşkilatının transfer lideri Varank, Türkiye’nin ürettiği bu tür bir teknolojik mükemmelliği, böyle bir eseri Özbekistan’a getirmekten ve Türk halkının armağanını Türk milletiyle buluşturmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. Özbekistan Onları kabul ettiğini kaydetti.

Görüşmede hem Mirziyoyev’e bu proje hakkında bilgi verdiklerini hem de Türkiye-Özbekistan ilişkilerini konuşma fırsatı bulduklarını belirten Varank, “Aracın testini yaptı. Gerçekten memnun kaldılar. Türkiye olarak sanayide ve üretimde geldiğimiz noktayı ve bu noktadaki ürünlerin tüm dünyayı etkilemiş olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor ve gururlandırıyor.” dedi.

Daha önce de araçlarını Azerbaycan’a teslim ettiklerini ve bugün Özbekistan’da olduklarını belirten Varank, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın ve Türk halkının selamlarını getirdik. İnşallah Türk dünyasındaki ilişkilerimizi ve kardeşliğimizi geliştirmek ve çoğaltmak istiyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı son dönemde değerli bir ivme kazanmıştır. Başta ekonomik olmak üzere kardeş ülkeler arasındaki bağları artırmak ve yakın bağlar kurmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bugün böyle bir hediyeyi, böyle bir eseri, Türk sanayisinin emeğini Özbekistan halkına ve Cumhurbaşkanına teslim ettik. İnşallah bu, Türkiye’nin arabası projesi şu anda Türkiye’de ses getirdi, nasıl ki Türkiye’deki vatandaşlarımız böyle bir araca ilgi gösteriyorsa, Türkiye’nin arabasının rekabet gücü ve teknolojisi ile tüm dünyada ses getireceğine inanıyoruz.

Araçlarımız şu anda Türkiye yollarında dolaşırken, önümüzdeki dönemde Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın tüm sokaklarında bu araçları göreceğiz. Kendimize güveniyoruz, Türk girişimcilere güveniyoruz. İnşallah Türkiye’nin otomobil projesi dünyanın en değerli otomobil projelerinden biri olarak tarihteki yerini alacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu