Teknoloji

Çalışanlarını ofise dönmeye zorlayan patronlara kötü haber

COVID-19 salgını sırasında çalışanlarını evden çalışmaya zorlayan birçok yönetici, ofise dönmenin şirketin başarısı, işyeri kültürü ve genel üretkenlik için şart olduğunu savunuyor. Ancak giderek artan kanıtlar bunun doğru olmadığını gösteriyor. Pittsburgh Üniversitesi’nin yeni araştırması, Amerika’nın en büyük 137 şirketini inceledi ve ofise dönüş emirlerinin firma performansı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu buldu. önemli iyileştirmeler sağlamadıaçıklığa kavuşmuş.

Pittsburgh Üniversitesi Katz İşletme Fakültesi araştırmacıları, “S&P 500 şirketlerinden oluşan bir örnek kullanarak, ABD şirketlerinin göreve dönüş talimatlarının belirleyicilerini ve sonuçlarını inceliyoruz” dedi. Çalışma, yöneticilerin “çalışanlar üzerindeki kontrolü yeniden tesis etmek ve çalışanları günah keçisi olarak suçlamak için” iade emirlerini kullandığını ileri sürüyor ve ofise döndükten sonra karlılık ve borsa değerlemesi açısından firma performansında önemli bir değişiklik olmadığı sonucuna varıyor.

Çalışma, S&P 500’de yer alan ve koronavirüs pandemisinin uzaktan çalışmayı uygulamaya zorlamasından bu yana ofise dönme planlarını kamuya açıklayan 137 şirketin tamamını analiz etti. Araştırmacılar ayrıca geri dönüş talimatlarının ardındaki motivasyonu da incelediler ve daha fazla güce sahip erkek CEO’lar tarafından yönetilen şirketlerin göreve dönüş kararını uygulama olasılığının daha yüksek olduğunu buldular. Güç, CEO’nun toplam fiyatının firmanın en yüksek maaş alan yöneticilerinin ortalama fiyatına bölünmesiyle tanımlandı. CEO’nun siyasi görüşleri veya şirketteki payı ile göreve dönme isteği arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı.

Çalışanlar mutlu değil

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ofise dönme talimatlarını takip etmek Çalışan memnuniyeti azaldı . Çalışanların iş-yaşam istikrarı, üst düzey yönetim ve kültürel değerlere ilişkin puanlarının tamamı, ofise dönüş politikaları karşısında önemli düşüşler yaşadı.

Pandemi sonrası dönemde kurumsal yönetim, çalışanları ofise geri döndürmekle meşgul oldu ve bu, işyeri kültüründeki en hararetli tartışmalardan biri haline geldi. 18 Ocak’ta yayınlanan bu çalışma, uzaktan çalışmanın çok verimli olduğunu ve ofise dönüş emirlerinin verimliliğin düşmesine yol açabileceğini gösteren diğer araştırmalara katılıyor.

Ofise dönüş güçlü bir şekilde devam ediyor. Wall Street Journal tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre United Parcel Service, çalışanların haftanın beş günü ofise dönmesini talep ediyor. Paket taşıyıcısı bu değişikliğin ve 12.000 işten çıkarmanın şirketin sevkiyatlardaki yavaşlamadan kurtulmasına yardımcı olacağını umuyor. Ek olarak IBM, Pazartesi günü hâlâ uzaktan çalışan yöneticilere ofise yaklaşmalarını veya şirketten ayrılmalarını tavsiye eden sert bir mesaj gönderdi.

cicekdagihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu