Haber

Denizli’de Bir Cinayet Zanlısı Daha Tutuklandı

Denizli’de iki gencin silahla öldürülüp 30 metrelik kuyuya atılarak vahşice öldürüldüğü cinayetin sanığı olarak gösterilen 5 şüpheliden 1’inin tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 4’e çıktı. yandı.

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde 9 Haziran 2022 Perşembe günü arabayla evden ayrılan 17 yaşındaki İsmail Yalçın ve 19 yaşındaki Hasan Akköse’den haber alınamadı. Serinhisar’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde iki gencin öldürülüp atıldığı tespit edilen 30 metrelik su kuyusunda 45 saat süren çalışma sonucunda İsmail Yalçın ve Hasan Akköse’nin cansız bedenleri bulundu. Kaybolduktan 5 gün sonra. Cesetleri attıktan sonra kuyuyu ateşe verdikleri belirlenen ve Hasan Akköse’nin akrabası Mustafa A. ile birlikte suça karıştıkları belirlenen 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. Devam eden davada şüphelilerden 4’ü serbest bırakıldı. Mustafa A. hakkında “kasten öldürme” suçundan 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer sanıklar Mehmet G. ve Ali İhsan Y. hakkında ise “kasten öldürme” suçuna katılmak suçundan 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. “.

Davanın ikinci duruşması bugün Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yaklaşık 3 saat süren duruşmada sanıkların ifadelerinin ardından savcılık, önceki duruşmada serbest bırakılan Hakan Özmen ve Osman Çolak’ın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme, suça karıştığı belirlenen Hakan Özmen’in tutuklanmasına karar verdi.

“Dava çok iyi geçti”

Katil zanlılarıyla birlikte hareket eden iki şüpheliden birini tutukladıklarını anlatan Avukat Fersu Ege Kandemir, bunun önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Yargılama çok iyi geçti. Davanın ikinci oturumuna girdik. Hakan Özmen ve Osman Çolak’ın tutuklanmasını talep ettik.Hasan Akköse Kendisini olay yerine çağıran, komplo kuran ve tuzağa düşüren kişinin Hakan Özmen olduğunu öğrendik.Bu olayın sorumlusunun ise Hakan Özmen olduğunu öğrendik. en başından itibaren bugün itibariyle tutuklandı. Şu anda tutuklu olmayan Osman Çolak’ın olaya pek karışmadığı yönünde bir algı var ama biz buna katılmıyoruz. Cesetler baştan bulundu.” Arabayı taşıyan ve cinayete ortak olan kişi ise Osman Çolak. Bu kadar cinayete karışan birinin tutuklanmamış olması gönül rahatlığı veriyor. Bu iki kişinin yakalanması bizim için önemliydi ama en azından biri tutuklandı” dedi. – DENİZLİ

acigolhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu