Ekonomi

Enflasyon tatil köylerini vurdu

İSTANBUL (İGFA) – Yurt içinde tatil yapmak isteyen vatandaşlar, tatil beldelerinde yüksek fiyatlar ile karşılaşınca rotalarını ya yurt dışında yarı fiyatına tatil yapabilecekleri ülkelere ya da düşük segmentli otellere çevirdi. Yurt dışından gelen tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Bodrum, bu yıl beklentileri karşılayamadı. TÜGİAD (Türkiye Genç İş İnsanları Derneği) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Akman Balta, Bodrum’da maalesef yüzde 40’lık doluluk oranlarının devam ettiğini söylüyor. Şebnem Akman Balta, “Bodrum yerine Yunanistan Mikonos daha çok tercih edilir hale gelirken, enflasyon ve akaryakıt zamları nedeniyle ÖTV artışındaki artış menüye ciddi şekilde yansıyor” dedi.

“BODRUM YENİDEN Cazibesine Kavuşmalı”

Bodrum’da turizm yoğunluğunun düşük olması, işletmelerin fiyat politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğini gösteriyor. Şebnem Akman Balta: “Bodrum’un cazibesini tekrar kazanması için fiyat politikasını güncellemesi, Belediye ve Devletin Bodrum reklam çalışmalarına hız vermesi gerekiyor. Yüksek enflasyon nedeniyle hizmet sektörü olan turizm politikasını özellikle beşeri sermayeyi SGK teşvikleri ile destekleyerek ve hizmet sektörüne uygulanan vergileri azaltarak yeniden düzenlememiz gerekmektedir. dedi.

“TARIM TÜM SEKTÖRLERE SALDIRI OLDU”

Ağustos ayının prestijiyle birlikte artış beklediklerini belirten Balta, “Tahıl koridorunun kapanması nedeniyle benzin ve gıdada tarım politikalarındaki ilerleme nedeniyle Bodrum’daki otellerin fiyatlarına ciddi anlamda yansıdı ve bu yansıma rotayı başka ülkelere kaydırdı. Alım gücünün düşmesi, ülkedeki sıcakların da etkisiyle seyahat planlamasını 15 Ağustos sonrasına kaydırdı. Çiftçinin tarımdan vazgeçmek zorunda kalması turizm sektörünü de doğrudan etkiliyor. TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Akman Balta, bu durumu “Tarım sektöründeki ithalat artışı, başta oteller olmak üzere tarımdan vazgeçen tüm sektörler hizmet sektörüne ciddi anlamda yansıdı” dedi. dedi.

“YÜKSELEN YILDIZIMIZ ÜRGÜP”

Ürgüp, yerli ve yabancı turistler için en popüler destinasyonlardan biridir. TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Akman Balta: “Ürgüp, Türkiye’de yükselen yıldızımız. Nevşehir ve Ürgüp ciddi tercih noktaları. Kış turizminde de artış bekliyoruz.” söz konusu.

“ANTALYA TÜRKİYE’NİN GÜLÜSÜNÜ SAĞLAYACAK”

TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Akman Balta: “2023 yılı özellikle turizm sektörü için yerli misafirler açısından zorlu geçiyor. 2024 beklentimiz yine ekonomik büyüme. Büyüme döneminde akılcı politikalara dönüşün sancısı var ve enflasyonla mücadelede doğru bir politika izliyoruz. Ruslar yine de Antalya’daki 15 milyonluk hedefine ulaşacak, hatta aşacak. Alman turist sayısı 13 milyonu aştı. 11 milyonu aşkın İngiliz Antalya Türkiye’nin yüzünü güldürecek” dedi. dedi.

haberkartepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu