Ekonomi

Erdemli Toptancı Halı Kompleksi’nde mutlu son

MERSİN (İGFA) – Önder Seçer’in yanı sıra erdemli yapımcılar, komite üyeleri ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Fazilet İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, CHP Mezitli Belediye Başkanı Adayı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Fazilet Belediye Başkan Adayı Mehmet Mavi, AK Parti, Belediye Başkanı Toplantıya MHP ve GÜZEL Partisi’nden meclis üyeleri ile temsilciler, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) muhtarları ve bürokratları katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 yıl önce temeli atılan ve çalışmalarına yeniden başlanan Pazar Kompleksi’nde 105 mağaza, 1 restoran, 2 banka şubesi, toplantı salonu, kantin, sandık deposu, kantar ve güvenlik binası bulunuyor.

Seçer: “Türkiye’nin özlediği tablo bu; birlik ve beraberlik”

Konuşmasına Faziletli için değerli ve nadide bir tesis açacaklarını belirterek başlayan Önder Vaha Seçer, katılımcılar arasında CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Faziletli Belediye Başkanı Mehmet Mavi gibi kendi partisinin üyelerinin de bulunduğunu belirtti. AK Parti, MHP ve DÜZGÜN Partisi temsilcilerinin yanı sıra. “Türkiye’nin özlediği tablo bu; birlik ve beraberlik. Her şeyin başı birlik ve beraberliktir. Bir olursak, birlik olursak, büyüksek, yaşıyorsak açamayacağımız kapı yok, aşamayacağımız hiçbir engel yok. Amacımız ülkemizi kalkındırmak, Mersin’e, Türkiye’ye ve milletimize hizmet etmek ise; Gelişiyoruz, gelişiyoruz, refah seviyemiz artıyor. Dünya ile her alanda rekabet ediyoruz. Her siyasetçinin böyle düşünmesi gerekir. Ben sizin belediye başkanınızım; Benim için 16 bin kilometrekarelik bir alandaki her vatandaş, siyasi görüşü, mezhebi, mezhepleri, etnik kökenleri ne olursa olsun aynıdır. “Ona ‘kardeşim’ diyorum ve onu kalbime yakın tutuyorum.”dedi.

Seçer, açılışı yapılan devletin temellerini atan eski Faziletli Belediye Başkanlarından Musa Mutlu’ya ve ilk günden bu yana emek veren tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. “Yaklaşık 14 yıldır belediyelerimizde görev yapan Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”söz konusu.

Çiftçiliğin meşakkatli olduğu kadar kazanılan her kuruşun helal olduğu bir meslek olduğunu vurgulayan Seçer, komisyonculuk mesleğinin de çetin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu iş sabahın soğuk ve karanlığında başlıyor, komisyoncunun emri yok. Hayat düzeni bozulur, gündüzleri uyur, geceleri çalışır. Bu çok zor bir iş. “Sattığı ürünün fiyatını hem alıcı hem de temsil ettiği üretici için kabul edilebilir hale getirmelidir.”Sanki konuşuyordu.

Seçer, Halin’in geçen yıl yaşanan depremin ardından kente gelen depremzedeleri yaklaşık bir yıl boyunca misafir ettiğini de hatırlattı. “Burası insanları zor zamanlarında ağırladı” söz konusu. Yaklaşık 60 dönüm üzerine kurulan Erdemli Toptancı Hali’nin maliyetinin 88 milyon TL olduğunu ancak mevcut rakamlarla 200 milyon TL’ye mal olacağını belirten Seçer, tesis içindeki 105 iş yerinin hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

“Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz”

Seçer, Erdemli’nin tarımsal üretimin yoğun olduğu bir bölge olduğunu, bu üretimin rafı yüksek, ekonomik değeri yüksek ürünlerle gerçekleştirildiğinin altını çizdi. “Erdemli’yi çok sevdiğimi her fırsatta söylüyorum. Çünkü çalışkan insanları seviyorum. Bu bölge önemli ve değerli ürünler üretiyor, ekonomiye katkı sağlıyor, Erdemli kazanıyor, Mersin kazanıyor ama ihracat kalemi olarak yurt dışına çıktığında Türkiye de kazanıyor. Bu yüzden bu bölgeyi seviyorum ve takdir ediyorum. Çalışkan insanlar çalışkan insanları sever. “Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz”İfadelerini kullandı.

“Türkiye’nin geleceğine ve parlak geleceğine inanıyorum”

Seçer, Anamur, Bozyazı ve Mut Hali için çalışmaların hızla devam ettiğini, tahsis beklediklerini belirtti. “Bu bölgenin her yerinde üretim var. Bunun kıymetini bilmeniz gerekiyor. Liman var, sanayi var. Türkiye’den büyük umutlarım var. “Türkiye’nin geleceğine ve parlak geleceğine inanıyorum.” söz konusu. Üreticilerin ürünlerinin toptancı hallerine en az hasarla ulaşması için Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda değerli yol çalışmaları yürüttüklerini belirten Seçer, yaklaşık 300 kilometre sathi kaplama ve 60 bin metrekare yol çalışması yapıldığını belirtti. Faziletli ilçesinde şu ana kadar 145 bin ton asfalt kullanılarak kaldırım çalışması yapıldı.

“Kaynaklarımızı israf etmiyoruz”

Seçer, sunulan hizmetlerin hiçbir ayrım yapılmaksızın herkese ve her bölgeye eşit ve uygun şekilde sunulduğuna dikkat çekti. “Bu seçimde Türkiye’ye bir mesaj vereceğim. İnsanlara ayrımcılık yapmadan, ‘Oy verdin ya da vermedin’ demeden hizmet ederseniz onların kalbine girersiniz. “Buna tüm kalbimle inanıyorum.” dedi. Seçer, hizmetlerde kullanılan kaynakları oy kazanmak adına israf etmediklerini sözlerine ekledi. “Kaynaklarımızı israf etmiyoruz. Sene başında programa ne yatırım yaparsak yapalım yıl boyunca disiplinle sürdürüyoruz. Bu yüzden 5 yıl boyunca mevcut kasamızı aldık, hiç borç ödemedik, dimdik ayakta durduk ve elde ettiğimiz gelirle sizlere yatırım yaptık. “Geriden gelen ve öteye geçen tüm borçları ödedik.”İfadelerini kullandı.

“Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığımız Türkiye’nin en iyi yönetilen tarım dairelerinden biridir.”

Tarımsal takviyeleri önemsediklerini ve son 5 yılda fide-fidan desteğinden sulama boru desteğine, koyun desteklerinden güneş enerjisi paneli desteğine kadar birçok kalemde üreticilere destek verdiklerini hatırlatan Seçer, 13 ilçedeki tüm üreticilerin destek verdiğini kaydetti. ihtiyaçları doğrultusunda bu takviyelerden adil bir şekilde yararlandılar. Seçer, “Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığımız bana göre Türkiye’nin en iyi işleyen tarım dairelerinden biridir. “Bunlarla gurur duyuyorum ve gurur duyuyorum.”söz konusu.

“13 ilçenin tamamı bize eşit uzaklıkta, fark yok”

Seçer, törene gelen ve köylerde yaşayan hanımlara da kısa süre içinde Erdemli’de açılacak olan Hanımevi’nin müjdesini verdi. İlkini Tarsus’ta açtık ama ikincisini Erdemli’de açıyoruz, Silifke, Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Mut’ta da açacağız. “13 ilçenin tamamı bize eşit uzaklıkta, hiçbir fark yok.”dedi.

“Erdemli Otogarı için tahsis bekliyoruz”

Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendileri kadar Faziletlilere yeni bir otobüs terminali yapmayı çok istediklerini ancak yapılacak yer konusunda ilçe belediyesi ile farklı düşünceleri olduğunu ve bu noktada, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsis bekliyorlardı. “Tahsis verilirse 1 yıl sürmez, hemen yapılır. Milli Emlak Genel Müdürüne söyledim, Bakana söyledim. Önümüzdeki günlerde bunu kendisine soracağım. Ben de ‘Erdemli insanlar size selam veriyor Sayın Çevre Bakanı, sizden bunu talep ediyorlar’ diyeceğim. “Bu ödeneği bir an önce verin ki, buranın temelini atalım, inşaatını bir an önce bitirelim.”Şu ifadelere yer verdi.

Başkan Seçer, ikinci devre altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi

Seçer, başkanlığının ikinci döneminde il genelinde olduğu gibi Faziletli ilçesinde de çok değerli su, kanalizasyon ve arıtma tesisi yatırımlarının olacağını müjdeleyerek, yaklaşık 200 milyon TL’lik çalışma yürütüldüğünü söyledi. şu ana kadar MESKİ tarafından. Seçer, “Tamamlanan ve devam eden yatırımlarımızın toplamı 1 milyar 687 milyon TL. Tömük ve Arpaçbahşiş’te kanalizasyon ve arıtma tesislerine ihtiyaç var. Mezitli içme suyu şebekesi ihalesine 29 Şubat’ta çıkıyoruz. Kargıpınarı-Çeşmeli Mahalleleri Ortak Derin Deşarj Projesi ve Kızkalesi Mahallesi Derin Deniz Deşarjı Projesi başlayacak. Limonda rafinelik vardır. Önceki dönemde yapılmış ancak kanalizasyon sisteminde sorun var. İller Bankası yaptı ama sistem daha başlamadan çöktü. Çünkü yanlış proje. 5 yıldır çabalıyoruz. Ama orada yaşayan hemşerilerime bir müjdem var; “2. dönemimizde, İller Bankası ile uzlaşmayı beklemeden, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Limonlu kanalizasyon sorununu MESKİ’nin kendi imkan ve kaynaklarıyla çözeceğinize söz veriyorum.”söz konusu.

haber-eldivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu