Teknoloji

Görme engelliler, “Blind Driving Assistant” sayesinde Forza Motorsport’u oynayabilecek

Popüler yarış oyunu serisi forza motor sporları geliştiricisi Turn 10 Studios, oyunun yeni erişilebilirlik özelliklerinden bazılarını sundu. Her şeyden önce stüdyo görme engelli ve az gören oyunculardan gelen sesli ipuçlarının yardımıylayarış simülasyonundan keyif almalarını kolaylaştırmayı umuyor.

10. dönemeç, erişilebilirlik danışmanı Brandon Cole( o görme engelli) ve diğer görme engelli ve az gören oyuncuların yardımıyla Kör Sürüş Asistanı Oluşturmak 2 yıl sürdü. Bu özellik, oyuncuların yollarını bulmalarına yardımcı olmak için ek sesli ipuçları sunar. Pist konumu ve tarafı, dönüşler sırasında yaklaşma ve ilerleme ses bilgisi sağlar. Oyuncular ayrıca, manuel şanzıman kullanıyorlarsa gerekli yavaşlama seviyesi ve ne zaman vites değiştirecekleri gibi araçla ilgili ayrıntıları da öğrenebilirler.

Oyunun bu özelliğini tanıtan ve gelişimini detaylandıran Cole, yönlendirme yönlendirme seçeneğinin oyuncuların dönmesi gereken yöne bağlı olduğunu söyledi. motor gürültüsünü ve lastik seslerini sola veya sağa kaydırmak. devletler. Bip sesleri, oyuncuların pistin kenarına yaklaştıklarını bilmelerini sağlar. Cole, ipuçlarının yardımıyla yarışı kazanabildiğini söylüyor.

Oyuncuların işaretlere alışması muhtemelen biraz zaman alacak olsa da Forza Motorsport, oynamak isteyen kör ve az gören kişiler için son derece faydalı olabilir. İşte sistemin nasıl çalıştığına dair hızlı bir anlık görüntü:

  • Ukraynalı “zaman yolcusu” Sergei Ponomarenko’nun tuhaf hikayesi ve gerçekleri

amasrahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu