Ekonomi

Gün Öncesi: ÜFE, çekirdek fiyatlar, Michigan tüketici güven endeksi

Yazar – Liz Moyer

Investing.com – Yatırımcılar resesyon endişelerini savuşturmaya çalışırken hisse senetleri günlerce süren kayıpların ardından yükseldi.

Endişeler, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için attığı adımlar, yani bazı korkuların ekonomiyi durgunluğa sürükleyebileceğine dair arka arkaya faiz artışları ile artıyor. Salı günü bir sonraki toplantısını yapacak olan Fed, Çarşamba günü faiz oranlarına ilişkin kararını açıklayacak. beklentilereFed, gösterge oranını yarım puan artıracak – önceki dört oran artışından daha düşük.

Yine de, güçlü istihdam rakamları ve artan fiyatlar, devam eden enflasyonist baskıların bir işaretidir ve Fed’in oranları daha uzun süre yüksek tutmasına neden olabilir. Bu durum son günlerde büyüme stokları üzerinde baskı oluşturdu.

Bu ay, Cuma günü açıklanacak olan üretici fiyatları ve tüketici duyarlılığı verilerinin yanı sıra enflasyon verileri de yayınlanacak. Yatırımcılar, Fed’in bundan sonra nereye gideceğine dair ipuçları için Fed Lideri Jerome Powell’ın gelecek haftaki basın toplantısında söyleyeceklerini dinleyecek.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Üretici fiyatları

Üretici fiyat EndeksiAnalistler ÜFE için Kasım ayında bir önceki aya göre %0,2 artış bekliyorlar.

2. Çekirdek ÜFE

ÜFE ile aynı anda açıklanacak. çekirdek ÜFEönceki aya göre %0,2 artması bekleniyor.

3. Michigan duyarlılık endeksi

Aralık Michigan Üniversitesi tüketici duyarlılığı Veriler 18.00 CEST’de açıklanacak. Beklentiler 56,9 sonuç yönünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu