Teknoloji

İnternet Aleminin Savaş Alanı Geri Döndü, Goygoyistler İçin Bir Gün

Bugün yine birlik günü arkadaşlar! İnternetin en kuralsız ve ücretsiz kanallarından biri olan Reddit’in r/place etkinliği geçtiğimiz yılın ardından yine karşınızda. Geçen yıl kısmen savaş kısmen de birlik dersi şeklinde ilerleyen internetin en toplu etkinliği bu yıl da benzer olaylara gebe. r/place nedir, ne değildir görelim ve goygoyları dinleyelim.

İnternetin ve kaos ortamının gücünü belki de en canlı şekilde gösteren event r/place, bir yıllık aradan sonra yeniden karşınızda.

Normalde 4 yılda bir düzenlenen etkinlik geçen yıl düzenlenerek rekor bir katılım sayısına ulaştı. Bu devasa sanat eserine iz bırakmak isteyen hemen her ülkenin ve Reddit topluluğunun örgütlenmesi sonucunda ortaya internet kültürünü harika bir şekilde temsil eden bir eser çıktı.

Geçen yıl adeta savaş havasında geçen etkinliğin tadı damağımızda kaldı.

Elbette bayrağımızı bu etkinlikte de dalgalandırmayı başardık. Bordo klavyeciler olarak onu savunma zamanı!

?

Modumuz şu şekilde:

Geçen yıl seyircisiyle birlikte hem Türk bayrağını hem de küçük toplulukların ve diğer ülkelerin eserlerini savunan Elraen büyük övgü aldı.

geri dön şef Ordunun sana ihtiyacı var!

Şimdi oturup gerçekleri konuşalım. ?

O zamanki kebapçı imajını savunmaya çalışan ben:

Kesinlikle!

Kısacası herkes klavyeye geri döndü.

Etkinliğin öne çıkarılmasındaki en büyük sebeplerden birinin Reddti’nin API kararı sonrası düşen kullanıcı sayısını geri kazanmak olduğu düşünülüyor.

Bunu bir kenara bırakırsak, yeni bir çevrimiçi dünya savaşının kapıda olduğunu söyleyebiliriz. ? Geçen sene olduğu gibi Fransa bu sene de kanvasın sağ tarafını tamamen kapatmış.

Tabii ki, K-poper’lar olmadan r/place olmazdı, ama fandomların kendi aralarında kavga etmek yerine tuvale odaklanabileceklerini düşünmüyoruz. ?

Bu elbette en büyük endişe.

Bu, tuvalin şimdilik son halidir. Türk bayrağının silinmek üzere gibi görünmesinin sebebi, alanımızı genişlettikçe bayrağı dalgalandırmaya çalışmamızdır.

Etkinliğin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz.

haberuludere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu