Teknoloji

Lotus, Ultra Lüks, 900 Beygir Gücündeki Elektrikli Süper Otomobili Emeya’yı Tanıttı!

İngiliz otomobil üreticisi Lotus, yeni otomobili “Emeya”yı New York’ta düzenlenen lansmanda tanıttı. Tamamen elektrik Bir yapıya sahip olan otomobil, Tesla Model S ve Porsche Taycan Turbo gibi elektrikli otomobillere rakip olarak üretildi. Dört kapılı sedan, hem tasarımıyla hem de teknik özellikleriyle tüketicileri büyülemeyi başaracak gibi görünüyor. Hep birlikte gelin Lotus EmayeGelin daha yakından bakalım.

Lotus’un yeni elektrikli sedanı aerodinamik vurgu araba. Ancak bu durum aracın görsel estetiğe önem vermediği anlamına gelmiyor. Araç, ince farları, kısmen açık ızgarası ile oldukça hoş bir görünüme sahip. yan ayna olarak kullanılan kameralargövdeye gömülü kapı kolları ise aracın dikkat çeken tasarım detayları arasında yer alıyor.

Lotus Emeya’yı Tanıtıyoruz

Lotus Emeya’nın sportif tasarımı arka kısımda da kendini gösteriyor. Bu içerikte; arkada bulunur 11 inç boyutu Aracın yol tutuşunu iyileştirmek için spoyler aktif olarak kullanılıyor. Lotus Emeya’nın arka ışıkları şerit  NEDEN OLMUŞOlarak ortaya çıktı ve oldukça şık görünüyor.

Lotus’un elektrikli otomobilinin etkileyici bir kabini var. Sürücü, direksiyon simidinin arkasında bulunan dar bir dijital ekranı gösterge paneli olarak kullanacak. Ortadaki bilgi-eğlence ekranı da araç hakkında bilgi verecek. KEF tarafından üretilmiştir 3D surround ses sistemi Araç, dış ortamın sesini yalıtmak için özel bir akustik ses teknolojisine sahiptir. Özellikle lastiklerden ve süspansiyonlardan gelen ses, kullanılan sensörler sayesinde içeride neredeyse sıfır ses sağlıyor.

“İlk hiper-GT arabamız” olarak adlandırdığı Emeya’daki Lotus 905 beygir gücü 984 Nm tork üreten elektrik motoruna sahiptir. Dört tekerleğe de güç gönderen bu motor, 0’dan 100 km/saat hıza 2,8 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı ise 255 km/saat ile sınırlandırılmış. 350 kW Hızlı şarj desteği bulunan araç, 5 dakikalık şarjla 150 kilometre menzil sunacak. Aracın yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olma süresi 18 dakika diyelim. Şirket, ürün yelpazesine ilişkin resmi bir sayı vermedi ancak şube kaynaklarına göre Lotus Emeya yaklaşık 600 kilometreseyahat edebilecek.

Lotus Emeya için herhangi bir fiyat açıklaması yapılmadı. Ancak araç gelecek yıl seri üretime başlayacak. 2025’te Ayrıca piyasaya sürülmesi de bekleniyor. Lotus, yıl sonuna doğru Emeya ile ilgili özgün açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu