Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı kutladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’nin sadece Türkiye olmadığını biliyoruz. Türkiye’nin kalpleri vatan sevgisiyle atan çocukları var.” söz konusu.

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkışının ardından Kacır, fırlatmayı izlemek için çeşitli eyaletlerden gelen Türk vatandaşlarıyla buluştu.

Tarihi bir günün akşamında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Kacır, “Bu sefer ABD ziyaretimiz hepimiz için unutulmaz bir anıya tanıklık etmek üzere gerçekleşti. Türkiye’nin beş kişilik ilk uzay görevi oldu. Türkiye, uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yapan oğlunu astronot olarak onurlandırmıştır.” uzaya gönderdik.” dedi.

Bakan Kacır, Alper Gezeravcı ile Türkiye’nin hayallerinin ve umutlarının göklerin ötesine ulaştığını belirtti.

Gezeravcı’nın bilim misyonu olarak yürüttüğü uzay görevi kapsamında 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 13 bilimsel deney gerçekleştireceğini anlatan Kacır, “Gezeravcı’nın uzay görevi uzay alanındaki çalışmaların öncüsü niteliğindedir. Türk gençliği ve çocukları için bilim ve ilham kaynağı.” “Türk çocuklarının hayalleri artık sınır tanımayacak. Türkiye tez sahibi olarak yoluna devam ediyor. İkinci yüzyılımızı Türk Yüzyılı yapacak eserler bilim ve teknolojide çığır açacak eserlerdir. Bunların hepsi Ülkemizde muazzam bir tepki var.” dedi.

“Bu tarihi misyonu gerçekleştirmek bir kez daha Başkanımızın şansıydı.”

Daha nice heyecanları birlikte yaşamak isteyen Kacır, şunları söyledi:

“Biliyoruz ki Türkiye sadece Türkiye değil. Türkiye’nin kalpleri vatan sevgisiyle atan evlatları var, farklı sebeplerle dünyaya göç eden ama kendi coğrafyasında Türkiye için çalışan, ay yıldızlı bayrağı temsil eden vatandaşlarımız var. ‘Türkiye güçlü olsun ki dünyaya merhamet gelsin.’ Dua eden mazlumlar, üzgünler var. Her alanda, her birimiz görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 21 yılda 100 yıllık bir işe imza attı, bu tarihi misyonu bir kez daha yerine getirme şansını yakaladı. İnşallah, “Birlikte çok güzel işler yapacağız. Geleceğimiz daha parlak olacak. Daha nice başarı hikayelerinin sayfalarını hep birlikte yazacağız.”

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Başkanı Seyyid Şahin de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki uzay misyonunun ülkeye ve millete hayırlı olmasını umduğunu ifade ederek, “Fiziksel olarak Türkiye’den uzakta olsak da gönüllerimiz Ülkemizin yanındayız.” söz konusu.

haber-duzici.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu