Haber

Savcının Ramazan Hoca’nın katilinin ifadesi ortaya çıktı

Türkiye’nin bahsettiği Ramazan Hoca cinayetinde yargı süreci devam ediyor.

Fatih’te iş yerinde namaz kıldığı bölgede bıçak darbesiyle öldürülen Ramazan Pişkin’in katili savcıya ifade verdi.

Hoca’nın cinayet zanlısı Erkan Baykut, Ramazan Hoca’yı yıllar önce kendisini taciz eden Afgan asıllı düşmanına benzettiğini söyledi.

Savcılık ifadesinde Erkan Baykut, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

“Ramazan Pişkin’i Afgan uyruklu Saboor Murad sanıyordum”

“Geçimimi babamın Fatih’teki dükkanında çalışarak kazanıyorum. Ramazan Pişkin’i tanımıyorum. Afgan asıllı Saboor Muradı olduğunu sanıyordum. Muradı isimli kişiyle babamın yanında çalıştığı için tanıştım.

Beni evine davet edecekti. Sigara içtiğimi bildikleri için bana narkotik haplar ve Afgan macunu diye bilinen bir şey veriyorlardı. Kendimi kaybediyordum. Ben de 2017-2021 yılları arasında bu kişiler tarafından cinsel istismara uğradım.

“Yaralama niyetiyle gittim”

Bu istismardan hiçbir şikayetim yok. Sadece aileme söyledim. Olay tarihinde Saboor Murad olduğunu bildiğim Ramazan Pişkin’i yaralama niyetiyle gittim. Ben gittiğimde ilk önce ona taş attım.

“Bana cevap verince onu bıçakladım”

Taş bana isabet etmeyince taşı kendisi alarak karşılık verdi. Olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkarıp karın bölgesine 2-3 kez sapladım. “Daha sonra bağırışlar duyunca olay yerinden kaçtım.”

“Dini gruplarla hiçbir bağlantım yok”

İfadesinde herhangi bir dini grup veya cemaatle temasının olmadığını belirten şüpheli Erkan B., “Ramazan Pişkin’i ilk kez olaydan önce 2021 yılında sosyal medyada görmüştüm. Daha sonra yaklaşık 2 ay önce babamın dükkanına 5 dakika uzaklıktaki ‘Çaycı Ramazan Hoca’ isimli iş yerinde görmüştüm.

Saboor Muradı hep rüyalarımdaydı. Kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Öldürmek niyetinde değildim, yaralama niyetiyle gittim. “Olaydan dolayı üzüntü duyuyorum.”sözlerini kullandı.

Katil tutuklandı

Savcılıkta görev süresini tamamlayan Erkan Baykut, nöbetçi hakimlik tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Ramazan Hoca’nın öldürülmesi

Diyarbakır’da “Filozof Ramazan” olarak bilinen ve kentte vatandaşlara İslam’ı anlatan Ramazan Pişkin, 31 Ocak’ta İstanbul’un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde işletmeye başladığı çay ocağında EB tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. bir süre önce geldi.

Ağır yaralanan Pişkin hastanede hayatını kaybederken, saldırının ardından kaçan şüpheli ise Beyoğlu’nda gözaltına alındı.

“Kasten yaralama”, “tehdit”, “mala zarar verme” ve “hırsızlık” gibi 9 sabıka kaydının bulunduğu tespit edilen şüphelinin olayda kullandığı bıçağa da el konuldu.

haberayranci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu