Ekonomi

SEC, Bittrex borsasına dava açtı: 6 kripto para birimini hedef aldı

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu, kripto borsası Bittrex’i ve kurucu ortağı ve eski CEO’su William Shihara’yı kayıtsız bir ulusal borsa, komisyoncu ve takas ajansı işletmekle suçladı. SEC ayrıca Bittrex’in yabancı yan kuruluşu Bittrex Global GmbH’ye, Bittrex ile tek defterin işletilmesiyle bağlantılı olarak ulusal bir borsa olarak kaydolmadığı için dava açtı.

SEC tarafından yapılan suçlamada Bittrex, kayıt dışı bir menkul kıymetler borsası olarak nitelendirilirken, platformda listelenen altı kripto varlığın menkul kıymet olduğu belirlendi. Bu varlıklar; kısa çizgi, ALGO, AMAN TANRIM, TKN, NGCVe IHTOlarak listelenmiş.

SEC ayrıca, Bittrex ve eski CEO’su William Shihara’ya yönelttiği suçlamalar arasında, kuruluşun düzenleyici kontrolünden kaçmak için kripto varlık ihraççılarıyla işbirliği yaptığını iddia etti.

SEC’in kripto sektörü üzerindeki düzenleyici baskısı devam ederken, nihai hedef Bittrex borsası oldu. Ancak bu durumda öne çıkan bir diğer durum ise tanınan altcoinlerden ikisinin ön plana çıkarılması. SEC tarafından sunulan iddianamede DASH ve ALGO ticareti vurgulandı.

SEC, platformda DASH kullanımının, süreçleri doğrulamak ve gelir elde etmek için DASH staking için Masternode sistemini kullandığını vurguladı. Komite, bu özelliğin tokenin maliyetini etkilerken DASH’ı menkul kıymete dönüştürdüğünü savunuyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun, DASH’ın sistemine yönelik menkul kıymet iddialarıyla yeni bir pencere açarak birçok blockchain ağını bire bir paha biçilmez hale getirmek için emsal oluşturmaya çalıştığı düşünülüyor.

Algorand Vakfı da SEC’in radarında

SEC ayrıca, ALGO tokeninin ilk ihracında varlığın bir kısmını alan Algorand Foundation’ı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olmasına rağmen yatırımcıların faaliyetlerden faydalandığı gerekçesiyle bir menkul kıymet ihraççısı olarak görüyor.

Piyasa yorumcuları, SEC’in kripto alanındaki çeşitli alanlarda faaliyet gösteren projeleri ve farklı yönetişim yapılarını dahil etmek için bu dava yoluyla menkul kıymetlerin kapsamını genişletme çabalarını sürdürdüğüne inanıyor.

Bittrex’ten sonra sıra Coinbase’de mi?

Son zamanlarda SEC Coinbase’e Duruşmadan önce son uyarı notunu göndermişti. Birçoğu SEC’in Coinbase’e dava açmasını beklerken, SEC Bittrex davasını açtı. Ancak SEC’in kesinti üzerindeki ağır baskısı nedeniyle madeni para tabanıDavanın yakın zamanda açılabileceği düşünülüyor.

Kripto para piyasaları, SEC’in son müdahalesinin ardından dün güne alıcılı başlarken, dün de satış seyrindeydi. bitcoinGünün ilk saatlerinde 29.000 doların sonuna kadar hızlı bir düşüşün ardından hızla toparlandı ve sabah saatlerinde 29.750 dolar civarında hareket etmeye başladı.

Author: Günay Caymaz

habersebinkarahisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu