Haber

Tunus Başbakanı, Suriye’deki depremzedeler için Türkiye ile birlikte yardım kampanyası başlattı

Tunus Başbakanı’nın Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenenler için yardım kampanyası başlattığı bildirildi.

Tunus Başbakanı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığımızın verdiği özel izinle, yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Tunusluları, 2’yi vuran yıkıcı depremden etkilenenler için bağış yapmaya davet ediyoruz. kardeş ülkeler, Türkiye ve Suriye.” kelimeler kullanıldı.

Açıklamada, bağışların iletilebilmesi için Tunus Sosyal Dayanışma Birliği’nin banka hesap numaraları paylaşıldı.

Tunus, Türkiye’ye 41, Suriye’ye 20 kişilik bir arama kurtarma timi gönderdi.

Tunus, 7 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in talimatıyla Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem için hazırlanan iki askeri uçakla Türkiye ve Suriye’ye arama kurtarma timi ve acil yardım malzemesi gönderdi.

İçinde gıda, ilaç, bebek maması, battaniye ve hijyen bezlerinin de bulunduğu 14 ton acil yardım malzemesiyle havalanan uçaklarda 41 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye’ye, 20 kişilik diğer ekip ise Suriye’ye hareket etti.

Türkiye’ye giden arama kurtarma ekibine deprem bölgelerinde kullanılan özel eğitimli 4 köpek eşlik ediyor.

Tunus Kızılayı yardım kampanyası düzenledi

Tunus Cumhurbaşkanı Said, 6 Şubat’ta yayınladığı taziye mesajında, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ulaştırılmak üzere askeri uçaklarla bölgeye acil yardım malzemelerinin gönderilmesi talimatını vermişti.

Said’in talimatının ardından yardım kampanyası başlatan Tunus Kızılayı, Türkiye ve Suriye halkına yardım etmek isteyen Tunuslu derneklerin uyumlaştırılması ve gönüllü sağlık görevlilerinin bölgeye yönlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu