Haber

Ürdün Gazze’ye paraşütle ilaç dağıttı

İsrail’in saldırıları yaklaşık bir aydır devam ederken, Filistin ve İsrail’in komşu ülkesi Ürdün harekete geçti. Yardımların Gazze’ye Refah Sınır Kapısı’ndan sınırlı ölçüde girmesine izin verilirken; Ürdün Hükümdarı II. Abdullah, Gazze’deki Ürdün Sahra Hastanesi’ne acil tıbbi malzeme ve ilaç yardımının hava yoluyla ulaştırıldığını duyurdu.

İLAÇ YARDIMI HAVA YOLUYLA ULAŞTI

Ürdün’ün resmi haber ajansı Petra’nın haberine göre Kral Abdullah, “Gazze Şeridi’ndeki Ürdün Sahra Hastanesi’ne acil tıbbi malzeme ve ilaçlar hava yoluyla ulaştırıldı.” söz konusu. Öte yandan açıklama yapan Kral Abdullah da şunları söyledi.

“BİZE DÜŞEN BİR GÖREV”

“Gazze’deki savaştan acı çeken yaralılara yardım etmek bizim görevimizdir” diyen Ürdün Kralı, ülkesinin Filistinli kardeşleri arasında en yakın ve en destekleyici ülke olmaya devam edeceğini ekledi.

HAVA KUVVETLERİ UÇAĞI GECE YARISI İLAÇ DAĞITIYOR

Öte yandan Ürdün Ordusu’nun resmi internet sitesinde, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’ndan askeri bir kaynağa dayanılarak yapılan açıklamada, “Kraliyet talimatı doğrultusunda tıbbi malzemelerin tükenmek üzere olması ve Refah Kapısı üzerinden Gazze Şeridi’ne yardım ulaştırılmasının gecikmesi nedeniyle Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, Ürdün Sahasına paraşütle acil tıbbi yardım malzemesi attı. Gazze/76 Hastanesi gece.”ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu