Haber

Zaharova: Putin için tutuklama emri İngiltere tarafından finanse edilen ucuz bir senaryo

Zaharova, Telegram hesabından yaptığı açıklamada İngiltere’nin ICC’den Putin’e karar vermek için attığı adımlar zincirini anlattı.

Zaharova, 21 Şubat’ta ICC Ön Yargılama Dairesi’ne Kongolu bir yargıç yerine Oxford mezunu, Batı’ya hizmet etmeye hazır Kosta Rikalı bir yargıcın atandığını ve bundan sonra ICC’deki İngiliz lobisinin görevi devraldığına dikkat çekti. Ancak İngilizlerin kişisel faktöre, UCM’nin kararları üzerinde mutlak kontrole ihtiyacı vardı. Bu nedenle aynı gün, 21 Şubat’ta Başsavcı Khan’ın öz kardeşi, eski İngiliz avukat, pedofili suçlusu Imran Khan erkenden serbest bırakıldı. Cezasının yarısından azını hapiste geçirdi.”sözlerini kullandı.

Bu adımın hızlı bir sonraki günü 22 Şubat’tır. Karim Khan’ın Putin’i ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova Zaharova, hakkındaki kararların onaylanmak üzere Ön Yargılama Dairesi’ne gönderildiğini kaydetti. Transfer olmayacağı mesajını verdiğinin altını çizdi.

Bu hamleler sonucunda donörler konferansından üç gün önce 17 Mart’ta Putin ve Lvova-Belova hakkında tutuklama emri çıkarıldığını belirten Zaharova, “UCM’nin kararları tamamen ve tamamen İngilizlerle oynanan ucuz bir senaryo. Ama şu anda UCM savcıları kendileriyle ilgilenmiyor. Uluslararası arama emri var” dedi.

Rusya’nın yargı yetkisini tanımayan Uluslararası Ceza Mahkemesi, 17 Mart’ta Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova hakkında Ukrayna’da savaş suçları işledikleri gerekçesiyle tutuklama emri çıkarıldığını duyurdu.

19 Mayıs’ta Rusya İçişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tutuklama kararı alan UCM Başsavcısı Kerim Han hakkında arama emri çıkardı.

Ukrayna ve Rusya UCM’ye taraf olmadıklarından, bu iki ülkenin vatandaşları tarafından işlenen kabahatler veya bu iki ülkenin topraklarında işlenen suçlar için mahkemenin genel bir yargı yetkisi bulunmamaktadır.

puturge-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu