Teknoloji

Apple’ın iPhone’larında Lightning’i sonlandırmak zorunda kalacağı tarih belli oldu.

Gelecekteki iPhone’lar da dahil olmak üzere Avrupa Birliği’nde satılan yeni telefonların kablolu şarj için USB-C kullanmasını gerektirecek kesin tarih nihayet belirlendi. Buna göre Apple’ın kendisini 28 Aralık 2024’e hazırlaması gerekiyor.

AB’nin yeni USB-C mevzuatı, bloğun resmi gazetesinde yayınlanarak resmi olarak bağlayıcı hale geldi. Artık kuralların 20 gün içinde resmi olarak yürürlüğe gireceğini ve AB üye devletlerinin bunları ulusal yasa olarak uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz. En fazla 24 ay olacağını biliyoruz.

Belirlenen tarih, siyasilerin daha önceki iddialarıyla uyumlu görünüyor, ancak şimdiye kadar, AB mevzuatının her bir modülünün geçmesi gereken aşama sayısı nedeniyle kesin tarih kesin değildi. Üyeler, Haziran ayında mevzuat üzerinde ilk anlaşmaya vardıklarında, yasanın “2024 sonbaharında” uygulanacağını duyurdular, ancak Ekim ayında yapılan bir basın açıklaması, kuralların “2024’ün sonunda” uygulanacağını söyledi.

Yeni mevzuat, telefonların yanı sıra tablet, dijital kamera, kulaklık ve taşınabilir video oyun konsolu gibi cihazlar için geçerli olacak. Dizüstü bilgisayarlar da gelecekte kapsanacak,ancak bu, Nisan 2026’ya kadar geçerli olmayacak. Kurallar yalnızca kablolu şarj sunan cihazlar için geçerli olacak, yani yalnızca kablosuz olarak şarj olan cihazlar USB-C kullanmaya zorlanmayacak.

Henüz USB-C’yi benimsemeyen en büyük telefon üreticisi Apple, daha önce yeni kurallara uymayı planladığını duyurmuştu. Mevcut duruma göre USB-C’yi teknik olarak 2025’in iPhone’larında göreceğiz. Ancak bu geçişi daha erken yapmak mümkün görünüyor.

elma analisti Ming Chi Kuo şirketin bu değişikliği önümüzdeki yıl yapabileceğini iddia ediyor. Bloomberg, şirketin temas noktasını kullanarak testler yaptığını doğruladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu