Haber

MÜSİAD Başkanı Asmalı: “Hepinizin gurur duyacağı güçlü bir ülkemiz var”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Türkiye’nin askeri ve savunma alanındaki büyük başarısı, siyasi alanda da sesini oldukça yükseltiyor. Dolayısıyla biz güçlü bir ülkeye sahibiz. ülkemizin içinde bulunduğu durum açısından hepiniz gurur duyabilirsiniz.” söz konusu.

Asmalı, MÜSİAD Köln Şubesi’nin Almanya’nın Köln kentindeki Türk-İslam Birliği (DİTİB) Diyanet İşleri salonunda düzenlediği etkinlikte konuştu.

Türkiye’nin tarihinde ilk kez Batı’yı yakalayabilecek noktaya geldiğini belirten Asmalı, “Önümüzde büyük fırsatlar var. Savaştan sonra gelişen yeni ekonomik durum, Türkiye’ye birçok fırsat penceresi açtı. Türkiye ilk kez dünya ekonomik sahnesine bu kadar hazırlıklı giriyor.” dedi.

Asmalı, “12 Ekim’de ASELSAN’a gittik, TUSAŞ’a gittik, HAVELSAN’a gittik, ROKETSAN’a gittik. Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarını gezdik. İnanın göğsümüz kabardı.” ifadelerini kullandı.

Türk savunma sanayisinin gelişimine değinen Asmalı, şunları kaydetti:

“Türkiye 20 yıl önce yüzde 20 yerlilik ve millilik oranına sahipken bugün bu oran yüzde 80’e çıktı. Türkiye artık dünyanın birçok önemli ülkesine kendi tankını, uçağını, topunu ve birçok savunma aracını satabilecek durumda. , hem de kendi ordusu için.” Hatta bazılarına satıp satmayacağımızı bile müzakere edecek duruma geldik. Türkiye’nin askeri ve savunma alanındaki büyük başarısı, siyasi arenada da sesini oldukça yükseltiyor. Ülkemizin geldiği durumun prestijiyle hepinizin gurur duyacağı güçlü bir ülkemiz var.”

“Avrupalı ​​Türkler burada bir başarı öyküsü yazdı”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya ise, Türkiye’nin son 20 yılda rekabetçi ve güçlü üretimi, nitelikli insan gücü, teknik ve teknik özellikleri ile çok yol kat ettiğini söyledi. altyapı ve jeopolitik konum.

Avrupa’nın durgunlukta olduğu bir dönemde Türkiye’nin büyüdüğünü kaydeden Sırakaya, 300 milyar dolarlık ihracat hedefine adım adım yaklaşıldığını bildirdi.

Türk-Alman ilişkilerinin önemine değinen Sırakaya, Anadolu’dan Almanya’ya 61 yıl önce başlayan göç öyküsünü hatırlatarak, Avrupa’daki Türklerin bu dönemde burada büyük bir başarı öyküsü yazdığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu