Haber

Aybaş: Böyle giderse 70 rakı 3 ayda 1000 TL olur.

Alkol fiyatlarına düzenli aralıklarla yapılan zamlara tepki gösteren Türkiye Tekelciler Platformu lideri Özgür Aybaş, vergilendirmenin toplum sağlığı açısından değil, teşhir edilerek yaşam biçimine müdahale amacıyla yapıldığını iddia etti. intikamcı bir tavır. Aybaş, mart ayında eyleme hazırlandıklarını söyledi.

Independent Türkçe’den Lale Elmacıoğlu ile konuşmaÖzgür Aybaş, düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“Vergi ve satış helal ama içki haram. Bu ideolojik değil de nedir? Vergili içki ülkemizde caiz. Aksini iddia ediyorlarsa içki vergisini kaldırsınlar. Blok oy yüzde 10 Alkolde ÖTV’yi kaldırana garanti veriliyor.Doğalgaza ve elektriğe de zam var toplum orada mı?” Toplum yararına uymayan bir durum var. Vatandaşın sağlığını korumak istiyorsanız doğru fiyatlandırma yapın. Bunlar bu ülkede üretiliyor. Üzüm üretiminde dünyada ilk 5’in içindeyiz ama bandrol kotası olduğu için Avrupa’ya satılıyor.”

‘BİR BARDAK SİZİN, GERİDE DEVLET’

Artan fiyat listesini sosyal medya hesabından paylaşarak tütün ürünlerinin reklamını ve tanıtımını yaptığı suçlamasıyla ekim ayında 253 bin 300 TL para cezasına çarptırılan Özgür Aybaş, Türkiye’de üretilen Yeni Rakı’nın Avrupa’da 12 euroya satıldığını, yeni zamla 450 TL’yi bulduğunu söyledi.

“Bir bardak 70 rakı sizin, gerisi devlet. Asıl alkolik devlettir” diyen Aybaş, böyle devam ederse 3 ayda 70 rakı 1000 TL olacak.

Akşam 22.00’den sonra içki satmanın cezasının 1 milyon 60 bin TL’ye çıkarıldığını belirten Aybaş, “Yanımdaki meyhanede veya lokantada içilebilir ama bana verilmesi hata sayılır. Neden? Vergisini ödediğimiz bir eseri satamaz mıyız?” O sordu.

mudanyahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu