Haber

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Akburak: “İstanbul ve Ankara’da görüştüğümüz isimler var, şubat başında açıklanacak”

MAHİR BAĞIŞ

İYİ Parti Yerel Yönetimler Lideri Burak Akburak, İstanbul ve Ankara belediye aday adayları hakkında şunları söyledi: “Hem İstanbul’da hem de Ankara’da görüştüğümüz isimler var. Milletvekili olacaklarını düşünmüyorum. Özellikle İstanbul’da ilçe adaylarımızın neredeyse tamamı belli. Ankara’nın çoğu yerinde adaylarımız var. “Ocak ayından biraz daha uzun sürebilir… En geç iki hafta içinde, şubat başı gibi açıklanır” dedi. Akburak, “Biz de açıklayacağız” dedi. Kendimize yüzde 10’luk çıta koyalım” diyerek, Cumhur İttifakı’nın 2019’da kazandığı büyükşehir ve il belediyelerinde de iddialı olduklarını belirterek, “Ordu’yu, Aksaray’ı, Nevşehir’i alacağız” dedi.

İYİ Parti, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından 2024 yerel seçimlerine “serbest ve bağımsız” girme kararı almıştı. 2019 yerel seçimlerinde toplam yüzde 7,45 oy alan ve hiçbir büyükşehir veya il belediyesi başkanlığını kazanamayan GÜZEL Partisi, 14 Mayıs Genel Seçimlerinde toplam yüzde 9,902 oy aldı.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak, dün Ankara’da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akburak, yerel seçimlere ilişkin de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Burak Akburak, 2014-2014-18 yılları arasında AKP’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Enver Yılmaz’ın DÜZGÜN Partisi’nin Ordu adayı olmasının aday olmak isteyenlere cesaret verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Çok iyi büyükşehirlere talibiz. Özellikle Antalya’da güçlüyüz. Adana’nın “Birçok ilçesinde farklı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ordu’da kartlar yine dağılıyor. Ordu’yu alacağız. Enver Bey’in UYGUN Partisi’ne aday olması özellikle AK Parti camiasında sürpriz karşılandı. Aday olmayı düşünen ama cesaret edemeyen birçok insanı cesaretlendirdiğini düşünüyoruz. Aldığımız geri bildirimler bunlar” dedi.

YÜKSELİŞTE OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ. Kimisi bir buçuk puanlık artış söylüyor, kimisi iki puanlık artış diyor”

Akburak, İYİ Parti’nin yerel seçimlere “özgür ve bağımsız” girme kararı sonrasında oy potansiyelinin artıp artmadığına ilişkin soruya şu cevabı verdi:

“Görüyoruz ki yükselişteyiz. Kimisi bir buçuk puanlık bir artış diyor, kimisi iki puanlık bir artış diyor. Bunu çevremizden de görüyoruz. Öncelikle bunu satın alan olmadı. Bu yolda kamuoyu aslında özgür ve bağımsız bir girişti. Tam olarak anlaşılamadı. Her gün televizyonlarda bu konuşulurdu. 46 yaşındayım, hayatımda ilk defa ‘konsey’i gördüm. Ana haberde “Üye istifa etti” yazıldı. Üçüncü yol denkleminde kaybeden aslında CHP değil AK Parti’dir. Şehir şehir incelerseniz bazı yerlerde CHP, bazı yerlerde AK Parti kaybeder. Büyük bir düşüncemiz var. Bizim sorunumuz kendimiz. Bulanık bir parti. “Biz onun imajındaki CHP’nin yanında yedek güç olarak durmuyoruz. Artık rahatlıkla bize oy verebilirsiniz diyoruz. Bunun rahatlığını aday seçme sürecinde yaşıyorum. Bizim için avantaj, diğer siyasi partiler için dezavantaj…”

Akburak, “Seçime bağımsız olarak katılma kararının zamanı geldi” yönündeki eleştirileri hatırlatarak; “Şimdi diyorlar ki, artık tek başına yerel seçimlere girmenin zamanı geldi mi? Doğru zaman. Çünkü CHP’li belediyelerdeki yapı o kadar zayıfladı ki… Bu yolu tek başına yürümek kaçınılmaz… Biz biz kurmadık. Varlığımız ve geleceğimiz CHP’yle birliktedir” yanıtını verdi. .

18 ŞUBAT ADAY TANITIM TOPLANTISI, LANSMAN, SEÇİM AÇIKLAMASINI DÜŞÜNÜYORUZ “SINI”

Yerel seçim kampanyasını üç aşamada yürüteceklerini belirten Akburak, “Kampanya koordinasyonu, 3 aşama… 10 gün içerisinde ilk aşamayı, kampanya öncesi hazırlıkları paylaşacağız. Genel politikayla ilgili bir kampanya, ardından kampanya Yerel seçimlerle ilgili aşamada ana temalarımız sloganlar, seçim müzikleri, aday toplantısı. 18 Şubat’ı, aday tanıtım toplantısını, lansmanı, seçim bildirisini düşünüyoruz” dedi.

RİSK ALABİLDİLER Mİ? GİREMEZLER… HAYIR, İSTANBUL KAYBEDERSE TÜRKİYE GİDER… SON SEÇİMDE TÜRKİYE’Yİ KAYBETTİK, AYIPTIR”

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı neden desteklemediklerine ilişkin ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı adayı olarak düşünüyorduk, başkan yardımcılarını düşünüyorduk, sonra gördük başkan yardımcılarının sayısı arttı, yapamadığımız bir yola girdik. Geri dön… Risk alabildiler mi? Alamadılar. Dolayısıyla yapacak bir şey yok. İYİ Parti artık bu kapıyı kapattı, geçmişte kaldı, yeter ki biz sahip çıkalım. Önümüzde 2024 seçimleri var. İstanbul kaybolursa Türkiye gider… Son seçimde Türkiye’yi kaybettik, ne yazık” dedi.

DUYURUSU BİRAZ SONRA OCAK AYINDA YAPILABİLİR… İKİSİNİ YAKINDA AÇIKLAYABİLİRİZ. EN GEÇ 2 HAFTA İÇİNDE ŞUBAT BAŞI GİBİ AÇIKLANACAKTIR.”

UYGUN Partisi’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı sorusuna Akburak, “İstanbul’da da Ankara’da da görüştüğümüz isimler var, milletvekili olacaklarını düşünmüyorum. Özellikle İstanbul’da neredeyse öyle diyebiliriz” dedi. Bütün ilçe adaylarımız belli.Ankara” ‘Çoğu yerde adayımız var. Duyurusu Ocak ayından biraz daha uzun sürebilir… Yakında ikisini açıklayabiliriz. En geç iki hafta içinde, Şubat ayının başında açıklanacaklar. Şubat ayının ikinci haftasında Ankara’da lansmanı yapmayı planlıyoruz” diye yanıtladı.

“HERKESİN OY VERMEYECEĞİ BİR ADAY OLACAK… MİLLET BU SEÇİMLERDE NİTELİKLİ PARTİYE DESTEK OLACAK”

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul adayının siyasi profilinin sağ kökenli olup olmayacağı sorusuna Akburak; “Herkesin oy verebileceği bir aday çıkacak… 100 yıllık siyasi partiye, 22 yıllık Cumhuriyet tarihinin en güçlü hükümetine karşı yürüyeceğiz diyoruz, doğru yolu seçtik; sorunlu… Bugün Meral Akşener Türkiye’nin en önemli markalarından biri. Şimdi bu ülkede CHP-AK Parti üzerinden siyaset yapılmamalı, millete zarar verir. Milletin bu konularda İYİ Parti’ye destek vereceğini düşünüyorum. Ülke bize iyilik yapacak ve bu iyilikle 2028’de bambaşka şeyler yaşanabilir. İyi partinin başarısı 2028 için çok önemli… Olası bir iktidar değişikliği için YETERLİ Parti “Bunlardan çıkmalıyız” Oyların yüksek olduğu seçimler” diye yanıtladı.

“KENDİMİZE YÜZDE 10 SINIR BELİRTİYORUZ”

Akburak, yerel seçimlerde oy potansiyellerinin ne olabileceği sorusunu yanıtladı; “Yerel seçimlerde oy oranı konusunda kendimize yüzde 10’luk bir çıta koyduk. Bu kadar çok belediye varsayımımız olduğunu söylemiyoruz” diye yanıt verdi. “Beklenenden düşük oy alınırsa YETİLİ Parti tabela partisine dönüşebilir mi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Bu riski aldık.”

“ORDU, AKSARAY, NEVŞEHİR’İ ALACAĞIZ”

Akburak, Cumhur İttifakı’nın 2019’da kazandığı büyükşehir ve il belediyelerinde de iddialı olduklarını belirterek, “Göreceksiniz ki Nevşehir’i alacağız. Milletvekili adayı oldu ve oylarımızı yüzde 100 artırdı. En az 10” Yüzde… Aydın’ın birçok ilçesinde büyük ilerleme kaydedeceğiz. Efeler, “Ordu, Aksaray ve Nevşehir’i devralacağımızı düşünüyorum” dedi. Akburak, İYİ Parti’nin “DEM’e getirmeme” stratejisinin takip edilebileceğini söyledi. 2019’da olduğu gibi Iğdır’da da.

Akburak, İmamoğlu ile Akşener’in yakın zamanda tanışıp görüşmediği sorusuna “Hayır tanışmadılar” yanıtını verdi.

amasra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu