Ekonomi

Eğlence parkı devleri Cedar Fair ve Six Flags 8 milyar dolarlık anlaşmayla birleşiyor

Eğlence departmanında önemli bir gelişme olarak, Cedar Fair ve Six Flags Entertainment Corporation, daha büyük ayak izine sahip güçlü bir eğlence parkı işletmecisi yaratarak birleşme kararı aldıklarını duyurdu. “Eşitlerin birleşmesi”ni öngören birleşme anlaşması, her iki şirketin Yönetim Kurulları tarafından onaylandı.

İşlem, 31 Ekim 2023 itibarıyla borç ve özsermaye değerleri dikkate alınarak 8 milyar dolarlık proforma işletme değerine dayanıyor. Anlaşma şartlarına göre Cedar Fair hissedarları, her biri için yeni şirketten pay alacak. sahip oldukları birim. Six Flags hissedarları, Six Flags Döviz Kuruna bağlı kalarak sahip oldukları hisse başına 0,5800 alacak.

İşlemin tamamlanmasının ardından Cedar Fair hissedarlarının ve Six Flags hissedarlarının, tamamen sulandırılmış sermayenin sırasıyla yaklaşık %51,2 ve %48,8’ine sahip olması bekleniyor. Bu, birleşen şirkette her iki hissedar grubunun neredeyse eşit paylara sahip olduğunu göstermektedir.

Six Flags, borsaya ek olarak tedavüldeki hisse başına 1,00 $ tutarında özel bir nakit temettü beyan edecek. Bu fiyat, sürecin kapanmasına bağlı olarak başka bir tutarla desteklenecektir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kumluca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu